thailand pass sverige

Hur du reser till Thailand 2022 – Thailand Pass + Test & Go

Så du är redo att resa till Thailand 2022 men känner att det finns för mycket grepp? Oroa dig inte, det är faktiskt ganska enkelt om vi bara delar upp det i små steg.

Vad behöver du för att få ett Thailand Pass:

  1. Pass och visum (vid behov)
  2. Vaccinationsintyg
  3. Försäkring med minsta täckning på 50 000 USD för medicinska utgifter (krävs inte för thailändska medborgare / utländska invånare i Thailand kan använda socialförsäkring eller intyg från sin arbetsgivare)
  4. Betald bokningsbekräftelse från SHA Extra+ / SHA++ för 2 nätter (dag 1 och dag 5) – Nya regler från 1 mars 2022 – Se här!

– Dag 1 hotellbokning och avgift för första RT-PCR-testet och flygplatstransfer.

– Dag 5 hotellbokning och avgift för 2:a RT-PCR-testet – Nya regler från 1 mars 2022 – Se här!

Innan din avresa behöver du också ett negativt RT-PCR-test gjort inom 72 timmar innan du landar i Thailand.

Boka först ditt flyg. Du behöver ha en bokad flygbiljett för att kunna ansöka om Thailand Pass. Observera att vi rekommenderar att du behöver minst 14 arbetsdagar innan din avresa efter att du gjort bokningen till Thailand.

Tillsammans med första punkten behöver du även boka ett SHA+ Extra-godkänt hotell för ditt obligatoriska RT-PCR-test dag och dag 5, mer om det nedan. Du kan hitta ett urval av dessa SHA+ Extra-hotell här. Du kan sedan kontakta dem, göra en bokning och betala. Du behöver detta för din ansökan om Thailand Pass.

För det andra, skaffa en sjukförsäkring med ett minimumskydd på 50 000 USD. Den angivna om behöver skrivas ut på den faktiska policyn.

Du är nu redo att ansöka om ett Thailand Pass.

1) Gå till tp.consular.go.th och följ instruktionerna. Du kan välja mellan Test & Go, Sandbox eller Alternativ karantän.

2) Fyll i alla formulär och bifoga begärda dokument.

Handläggningstiden för ett Thailand Pass är cirka 3-7 dagar. Det rekommenderas av den thailändska regeringen att ansöka minst 7 dagar före avresan men gör det så snart som möjligt.

Hur det fungerar efter att du landat i Bangkok, Thailand

Ditt SHA+ Extra-godkända hotell hämtar dig på flygplatsen. De kommer att överföra dig till hotellet där den första RT-PCR kommer att äga rum. Du får vanligtvis resultaten morgonen efter. Om det kommer tillbaka negativt, är du nu fri att ströva runt i Thailand… ett tag.

Men från den 1 februari 2022 implementerade den thailändska regeringen ett andra obligatoriskt RT-PCR-test som ska göras på dag 5 i Thailand. Eftersom du redan har bokat detta innan du anländer till Thailand får du helt enkelt ett andra RT-PCR-test gjort på ditt förbokade hotell. Om detta också kommer tillbaka med ett negativt resultat är du nu fri från att göra fler obligatoriska RT-PCR-tester medan du vistas i Thailand.

Du behöver 2 nätter med ett SHA+ Extra hotell som är bokat och betalat

Som tidigare nämnt måste du ha bokat och betalat ditt SHA+ Extra boende innan du reser in i Thailand. Den thailändska regeringen har lagt ett stort ansvar på hotellen att bekräfta din bokning innan de godkänner ditt Thailand Pass. Med detta sagt rekommenderar vi att du bokar ditt SHA+ Extra-hotell direkt med hotellet och använder samma hotell för båda testerna. Du kan använda två olika hotellbokningar för testet dag 1 och dag 5 men det rekommenderas starkt att du bokar samma hotell.

Hur lång tid tar det att få ett Thailand Pass?

Efter att du skickat in din Thailand Pass-ansökan måste personalen på ditt SHA+ Extra-hotell bekräfta din bokning och betalning. Det är därför du bör boka båda testerna på samma hotell. Efter att de har bekräftat din bokning kommer din ansökan att skickas till Department of Disease Control (DDC) för bekräftelse gällande försäkring, vaccination mm.

Om allt är i sin ordning får du en Thailand Pass QR-kod skickad till din e-post inom 7 dagar. Denna QR-kod är något du måste visa när du går ombord på ditt flyg till Thailand.

När du får din Thailand Pass QR-kod skickad till din e-post kan du nu vara säker på att du är på väg till Thailand!

Lämna en kommentar