TM6 formuläret har tagits bort

Det välkända TM6 formuläret, även känt som sig ”Departure and Arrival card”, som alla turister i Thailand som flyger in till Thailand behöver fylla i.

Du vet det där formuläret som de ger ut mitt i flygning, som du alltid behöver en penna till, där du behöver ta reda på ditt passnummer, adressen till var du bor osv. Dessutom ska du hålla kolla på en delen av den lilla lappen under hela din vistelse… Och tappar du bort den, då blir det alltid lite knepigt.

Det formuläret har nu tagits bort, i alla fall, tillfälligt.

Bild: https://loyaltylobby.com/2022/06/16/thailand-is-going-to-temporarily-scrap-immigration-forms-in-effort-to-reduce-airport-lines/

Enligt Bangkok Post är anledningen:

Regeringen kommer tillfälligt att stoppa behovet för internationella passagerare att fylla i TM 6 immigrationsformulär för att underlätta passagerarstockningar på internationella flygplatser.

Premiärminister och försvarsminister Prayut Chan-o-cha sa efter ett regeringsmöte på tisdagen att detta skulle minska processen för utländska besökare eftersom de redan var tvungna att fylla i många formulär vid ankomsten. Det kommer också att hjälpa till att lindra trängseln eftersom antalet internationella ankomster har ökat, tillade han.

Gen Prayut sa att myndigheterna kommer att utvärdera resultatet av tillkännagivandet och överväga om det behöver revideras, särskilt om de inte kan spåra passagerare. Inrikesministeriet kommer att påskynda utformningen av tillkännagivandet, som förväntas vara klart om en vecka.

Biträdande taleskvinna för regeringen, Traisuree Taisaranakul, sa att utländska resenärer som reser in i Thailand till lands eller till sjöss fortfarande kommer att behöva fylla i formuläret.

Flytten kommer att spara cirka 45,5 miljoner baht per år i utskriftskostnader för uppskattningsvis 65 miljoner TM 6-formulär, sa hon.

Immigrationspolisen kan fortfarande samla in data om ankomster via de biometriska systemen på flygplatser, medan andra resedata kan samlas in från flygbolag, sa Traisuree. Thailändare har inte behövt fylla i en TM 6 sedan 2017.

Lämna en kommentar