Kom igång i Bangkok med Bangkok Starter Kit

Som vilken ny stad du planerar att besöka eller flytta till, finns det en viss inlärningskurva som tar tid att lära sig.

Men om du har tagit beslutet att flytta till Bangkok eller kanske spendera en månad eller två i Thailand, vad behöver du?

Vi har gjort något som heter Bangkok Starter Kit. Det här är några grundläggande saker du behöver när du har landat i Bangkok.

De viktigaste sakerna att få klara när du landat i Bangkok:

1) Sim-kort
2) BTS Sky Train Rabbit Card
3) Bankkonto
4) Boende

Hur man får ett sim-kort i Thailand

Låt oss börja med den första punkten, simkort. Det här är väldigt enkelt och du kan till och med få detta ordnat på flygplatsen. Du kan välja mellan en mängd olika mobilleverantörer som AIS, True och Dtac. Vilken du väljer är verkligen upp till dig och dina behov.

Till exempel får du ett simkort med obegränsad data för cirka 375 THB per månad. Glöm inte att ta med ditt pass när du skaffar ett nytt simkort.

Åk nästan var som helst med BTS Sky Train i Bangkok

Credit: https://www.bts.co.th/eng/

Den andra saken är BTS Sky Train Card. Sky Train i Bangkok, även kallat BTS, är ett så bra sätt att transportera eftersom Bangkok-trafiken kan bli riktigt tung och det tar lång tid att ta sig någonstans. Gå till närmaste BTS-station och skaffa ett kort. Ladda med cirka 800 THB och betala en avgift så är du redo. Dessutom kan du till och med använda ditt BTS Rabbit-kort i ceratin-matställen vilket är en riktigt snygg funktion.

Låt oss öppna ett bankkonto i Bangkok

Detta kanske inte är så lätt för alla besökare. På grund av nya regler sedan cirka 6 år tillbaka låter vissa banker dig inte öppna ett bankkonto på ett turistvisum, men vissa banker låter dig öppna ett konto på en turné om du har ett långtidskontrakt för en lägenhet. Så den här är lite knepig. Det bästa du kan är att bara gå till de olika bankerna i Thailand som är listade, såsom Siam Commerical Bank (SCB), Kasikorn Bank, The Bank of Thailand, Bangkok Bank, TMB Bank och Krungthai Bank

Få ett kort- eller långtidshyreskontrakt för en lägenhet eller hus i Bangkok

Den sista punkten är boende. Om du bor i minst en månad är det oftast mest meningsfullt att hyra en lägenhet i Bangkok som du kan läsa mer om här var du kan prata om att hyra en lägenhet, lägenhet eller hus i Bangkok.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *